Hoe je authentiek onderneemt met behulp van Human Design

Zelf ben ik enorm fan van de 16 personalities, ook wel bekend als de Myers Briggs test. Ik vind die typeringen zelfs zo sterk, dat ik ze terug laat komen in mijn SHINE programma. Maar natuurlijk zijn er nog tal andere theorieën en strategieën om jezelf beter te leren kennen. Eén daarvan is Human Design, een combinatie van oude spirituele wijsheid en moderne wetenschap. In dit artikel legt Laura, Human Design expert je alles uit over deze theorie.

human design

Laura van der Velden-van de Stroet (1988) werkt al ruim 5 jaar als category manager en marketing analist bij Ahold Delhaize. Ze studeerde o.a. Marketing Management en Business Administration en volgde de Human Design Training Level 1 & 2 in Londen. Ook deed ze mee aan de SHINE Business School en ontwierp ze haar bedrijf met mijn SHINE methode. In deze gastblog vertelt ze over Human Design, jouw unieke blauwdruk als mens én ondernemer.

Human Design: jouw persoonlijke blauwdruk

Hoe fijn zou het zijn om een persoonlijke handleiding van jezelf te hebben? Super handig als persoon, maar helemaal waardevol als ondernemer. Dan heb je inzicht in:

  • jouw natuurlijke kwaliteiten, valkuilen, en talenten

  • de voor jou beste manier om beslissingen te maken

  • hoe jij het beste een werkdag inricht

  • hoe je een team samenstelt dat effectief samenwerkt

  • werkzaamheden die je vooral zelf zou moeten doen, en wat je juist zou moeten uitbesteden.

Volgens het Human Design systeem heeft ieder mens een unieke blauwdruk. Deze ligt vanaf je geboorte vast, op basis van waar je geboren bent en je exacte geboortetijd. Jouw unieke programmering komt tot stand door het combineren van verschillende wetenschappen: astrologie, I-Ching, kabbalah, chakraleer, biochemie, kwantummechanica en astronomie. Klinkt erg spiritueel, ik weet het, maar door de combinatie van oude wijsheid en moderne wetenschap kom je tot een verassend helder profiel van jezelf.

Hoe Laura in aanraking kwam met Human Design

Ik had zelf nog nooit van Human Design gehoord, totdat mijn coach Jane voorstelde om een reading te doen.

Op voorhand was ik een tikkeltje sceptisch. Ik bedoel: astrologie, I-Ching en chakras klonken toch wel als next-level woo-woo.

Maar ik was vooral heel nieuwsgierig.

De reading gaf me niet alleen een zetje in de rug om mijn toenmalige baan in loondienst op te zeggen (want: geen optimale match met mijn natuurlijke kwaliteiten), maar vooral heel veel bevestiging over dingen die ik eigenlijk diep van binnen al wel over mezelf wist. Mijn persoonlijke blauwdruk was daarmee meteen een vrijbrief om meer vanuit mijn hart te gaan leven en op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik ging er zelfs zo op aan, dat ik er een zelfstudie van heb gemaakt, in november 2019 een reader training bij Jenna Zoe in Londen heb gevolgd en nu zelf readings geef.

human-design-marketing-authentiek.jpg

De 5 energietypes

Eén van de eerste dingen die je vaak ontdekt als je je gaat verdiepen in Human Design is welke van de 5 energietypes je bent: een Generator (35% van de bevolking), Manifesting Generator (35%), Projector (21%), Manifestor (8%) of een Reflector (1%). Bij elk energietype hoort een specifieke manier van het inzetten van de energie die we hebben.

Als je de bij jou passende manier gebruikt, zul je meer flow ervaren. Als je dit niet doet, leidt dit waarschijnlijk tot meer weerstand.

Waar (Manifesting) Generators zich het beste laten leiden door hun buikrespons en dan pas in actie zouden moeten komen, kunnen Manifestors juist weer zelf initiëren. En voor Projectors, die hier zijn om te ‘zien’ en minder om te ‘doen’, is het energetisch gezien het beste om eerst uitgenodigd te worden door hun omgeving.

Blog plaatjes_ Human Design 16 personalities (2).jpg
Blog plaatjes_ Human Design 16 personalities.jpg

De energiecentra

Daarnaast zie je in jouw profiel welke energiecentra, de zogenoemde chakra’s, zijn ingekleurd en hoe de onderliggende verbindingen zijn tussen de energiecentra. Gekleurde centra geven aan ‘where you show up as yourself: waar je consistent in bent, hoe je als jezelf reageert. Open centra staan voor gebieden waar je heel wijs in kan worden, maar ook waar je vatbaar bent voor conditionering van buitenaf.

Dit leidt tot nieuwe inzichten. Als bijvoorbeeld jouw ‘heart/ego’ center niet ingekleurd is, maar je ondertussen onwijs veel bewijsdrang voelt helpt een reading je in te zien dat dit niet van jou is, maar iets wat je hebt opgepikt uit je omgeving. En als het gebied wat voor inspiratie staat bij jou open is heb jij een bepaalde interactie nodig met je omgeving om geïnspireerd te raken. Dan kan jij dus beter een fijne koffietent opzoeken in plaats van fulltime vanuit huis te gaan werken.

Human Design in de praktijk

Fleur Brunninkhuis, Burn-out & Life Coach:

“Mijn Human Design Reading met Laura was zo waardevol. Ik heb zoveel inzichten over mezelf gekregen, over wie ik in de kern ben die ik nu in het dagelijks leven kan toepassen. Niet alleen tijdens de sessie zelf maar ook de dagen erna. Allerlei puzzelstukjes vielen op z’n plek. Behoeftes of patronen die ik al langer bij mezelf opmerkte en die ik niet op waarde schatte, kon ik opeens plaatsen. Zoals het inzicht dat ik geen “lineair” persoon ben, iemand die alles van A tot Z wil hebben uitgedacht en van 9-17 werkt, maar ik mijn energie juist het beste benut als ik in actie kom als ik een impuls voel - en de volgende stap laat ontstaan in het moment. Dit terwijl ik mezelf altijd had geïdentificeerd met structuur en met planning, zeker toen ik nog bij een grote corporate werkte. Daarnaast bevestigde de sessie dat ik inspiratie niet uit “mezelf” haal, maar uit interacties met mensen en mijn omgeving heel erg een gevoel dat ik al langer had: dat ik van thuis in m’n eentje werken niet gelukkig word. Maar er waren ook inzichten die juist aangaven dat het werk dat ik nu doe (o.a. als Intuïtief Life & Burn-out Coach) helemaal aligned is met mijn talenten: een sterke intuïtie, op een diep niveau connecten met de ander, het werken met en verkennen van de emoties van mensen en het delen van mijn eigen ervaring om te dienen en waarde toe te voegen. Deze sessie heeft me het vertrouwen gegeven dat ik nog meer mag luisteren naar wat ik voel en waar ik behoefte aan heb. Ik heb mijn aantekeningen al een aantal keer teruggelezen en word elke keer weer blij! Het herinnert me aan wie ik ben en wat voor mij werkt, helpt me oude lagen en conditioneringen los te laten en mijn echte, authentieke energy flow (en daarmee nog veel meer plezier in het leven!) te omarmen.”

authentiek ondernemen leven human design

Authentiek leven en ondernemen

Niets in human design is goed of fout, beter of slechter. Het draait allemaal om het omarmen van jouw unieke jij. Met jouw unieke blauwdruk ben jij in staat om jezelf beter te leren kennen en echt naar je hart te gaan leven én ondernemen.

Wil jij jouw Human Design berekenen?

Ben je geïnteresseerd in een uitgebreide 1-op-1 reading, of heb je andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail Laura dan op laura@lauravandervelden.nl

Gebruik de inzichten om een lichter bedrijf te ontwerpen

Door jezelf en je karakter beter te snappen kun je ook heldere keuzes maken in je bedrijf en echt groeien van maker naar ondernemer. Ben jij toe aan die volgende groei stap? Vul dan het contactformulier in, dan ontvang je van mij eerlijk advies over welke dienst of cursus bij je past en anders stuur ik je door.