How you do anything is how you do everything

How you do anything is how you do everything

Ik werk momenteel aan een te gekke training voor creatieve leiders. En meestal als ik iets groots aan het voorbereiden ben, waarbij ik zowel strategisch, creatief als procesmatig moet werken, raak ik op een bepaald punt vast in mijn hoofd.

Dan ben ik continu aan nadenken over stromen, verhalen en oefeningen.  Herken je dat? Dat je zo getrouwd raakt met de productie van iets en je opeens volledig op de automatisch piloot werkt. Soms zelfs ten koste van de relatie met je dierbaren of gezondheid.

Ik merk het nu, stop, neem rust en verander dan mijn strategie.

Gewoontes

Het is een oude gewoonte, noem het perfectionisme, noem het passie of een drang naar excellence. Het werkt voor je ... totdat het opeens niet werkt.

Maar wat een verschil met de Wil van vroeger. Deze wilde niet stoppen, nee ze merkte niet eens dat ze volledig doorsloeg. Ik stond in een reactieve modus, en vaarde op een hele sterke oude gewoonte. Het moment waarop ik me realiseerde dat er iets moest veranderen was in de zomer van 2017. Ik was net moeder geworden en moest weer gaan werken, ik had geen idee hoe ik het allemaal ging doen, maar wist wel dat ik mijn oude gewoontes moest loslaten om het gezinsleven te kunnen combineren met een carrière.

Het boek The Miracle Morning* van Hal Elrod opende mijn ogen over hoe gewoontes echt invloed kunnen hebben op alles in je leven. De manier waarop je 's morgens opstaat, bepaalt  gewoon je gevoelens en acties gedurende de dag. Who knew?

*Dit boek is echt mega Amerikaans, alleen kopen als je daar tegen kan, je kunt eigenlijk elk boek lezen over gewoontes en bewustwording, dit was toevallig het boek dat ik las. Er zijn ook veel Youtube video’s die het concept uitleggen.

Begin elke dag met een daad van vastberadenheid en je hele dag is anders.

Als je jezelf ziet als iemand die vastbesloten is iets te bereiken, dan zal je gehele perspectief veranderen.

Neem bijvoorbeeld meditatie.

Meditatie is een bewezen methode om je hersenstructuur te veranderen en je zo weerbaarder te maken.

Als je elke dag zou beginnen met 10 minuten meditatie en het blijft doen, zeg je dat elke dag opnieuw:
- het is prima om gewoon jezelf te zijn zonder iets te veranderen;
- het is prima om uit te rusten;
- het is goed om van het moment te genieten;
- je bent precies waar je moet zijn

Wat een verschil als je de dag begint met een snooze sessie

Te laat wakker worden, te laat komen voor je eerste ontmoeting, gerimpelde kleding, onopgemaakt bed.
Je vertelt het in feite tegen jezelf.
- je bent deze dag niet de moeite waard
- je bent altijd te laat
- je hebt het weer gedaan
- je ziet eruit als een propje


Zie je het verschil?

Hoe je IETS doet, is hoe je ALLES doet

Een stukje discipline kan de rest van je dag beïnvloeden. Het hoeft geen meditatie te zijn. Het kan ook prima een voedzaam en zelfgemaakt ontbijt zijn. Een boek lezen, sporten, een podcast beluisteren. Zolang het maar een vastberaden daad is, die wat discipline vergt en je lange termijn resultaten geeft. Blijf dit volhouden en je gaat zien dat jij werkelijk  iemand bent die in staat is om door te zetten.

En wie weet wat je met dit zelfvertrouwen kunt bereiken?

Ik heb inmiddels 270 meditatie dagen op de teller volgens de app Headspace. De dagen dat ik niet mediteer sport ik in de ochtend en luister ik een podcast. Voor mij is dit de perfecte balans. Ik weet nu dat ik veel zelf kan bereiken, zolang ik maar goed mijn intentie zet en het werk heel bewust uitvoer.

Jouw beurt

Welke actie ga jij doorvoeren in de ochtend? Spreek het uit door op mijn post te reageren, dan weet ik zeker dat het je gaat lukken!

Een extra zetje nodig? I’m here when you need me!

Love,

Wil

Business & Leadership Coach in Amsterdam & Haarlem