“In mijn ogen kun je nooit genoeg geven of delen”

Wat weinig mensen weten is dat ik , voor mijn Google tijd, een social media agency ben gestart met een paar collega’s, ik was verantwoordelijk voor de advertising tak en we hebben in 2 jaar het gros van de Nederlandse merken voorzien van miljoenen likes. Toen was Facebook nog relatief klein en kon je als agency enorm hard groeien, als je durft te experimenteren tenminste.

Nu denk ik wel eens terug aan die keer dat ik de kaarten van een techno festival liet uitverkopen met Facebook ads. Ik was per ongeluk de leeftijds grens vergeten, het resultaat was dat de bezoekers waren voornamelijk jonger dan 21 jaar …….. oepsie.

Maar wat we onlangs bij Fyre festival is helemaal ongekend, een niet bestaand festival volledig uitverkocht via Social media. Zolang je maar de juiste beelden, influencers en advertising inzet.

Een bizarre business, die me nog steeds enorm fascineert. Omdat je, als je het goed doet, echt heel groot kan worden, dat dit f*cking veel tijd en computer/telefoon uren kost is de keerzijde. Vandaar dat kleine ondernemers dit als eerste, na de boekhouding, willen uitbesteden. En dan komt de grote vraag, aan wie dan? Want grote agencies zijn onbetaalbaar.

Zie hier: Anouk.

Ik vroeg haar voor deze Creative Spotlight omdat ik vorig jaar met veel bewondering haar Social Mag heb gelezen. Wat een goed idee om van een lastig onderwerp een luchtig tijdschrift te maken. De interviews geven je als kleine ondernemer het vertrouwen dat je écht kan meespelen met het grote Social Media spel.

Social Mag is het werk van Anouk van Vliet die in februari 2015, haar eigen branding bureau startte naast haar studie Advertising op de WDKA in Rotterdam: Bureau Brand­schoon. Een bureau gefocust op branding voor onder­nemers en kleine bedrijven.

The Social Brand - Sep18-83.jpg

Ik wilde het heel graag breder trekken door niet alleen de basis (branding) van een merk te ontwerpen maar ook de ondernemer te kunnen ondersteunen op soci­al media. Daar wordt branding vaak vergeten en dat is een gemiste kans.

Een social media marketing-opleiding, webinars, artike­len en een aantal boeken verder kwam Anouk erachter dat veel tips en ‘systemen’ helemaal niet goed werkten voor mij als ondernemer. In deze systemen werd er van­uit gegaan dat je een grotere organisatie was en dus fulltime aandacht aan social media kon geven.

Er moest natuurlijk ook nog gewerkt worden aan mijn onderneming, dus ik kon niet hele dagen plannen,

reageren, uitlezen en creëren.

Dit was het begin van The Social Brand , gestart in de zomer van 2017.

Haar doel? Zo veel mogelijk ondernemers, start-ups en kleine bedrijven op een leuke, efficiënte en toeganke­lijke manier inspireren en adviseren over social media.

Ook sprak ik Anouk over een lastig moment in haar business. Een moment van risico’s nemen (haar zus als partner aannemen) en van loslaten, en alleen focussen op Shiny Clients die je energie geven.

Anouk, vertel eerst eens een anecdote over jezelf

Ons beste werk komt voort uit de ambacht die ondernemers hebben voor hun vak. Dat mensen zo gepassioneerd zijn over hun product, winkel of dienst vinden we zo bijzonder. Die verhalen en het enthousiasme zijn zo leuk om door te vertalen naar een identiteit die online weer nieuwe mensen kan bereiken.

Op welke klant of werk ben je het meest trots?

Pfoei, moeilijk! We werken met zoveel leuke klanten en ondernemers. Het mooiste blijft wel, als we ondernemers en bedrijven hebben geïnspireerd en ze beginnen met het maken van social media content en de interactie op social media écht leuk te vinden.

Welke creatieve leiders bewonder je?

Aaah lastige vraag, veel!

@richardbranson

@jennakutcher

@michelleobama

@timferris

@otheghauwagba

@punodostres

@alexikonn & @mimiikonn

&more… ;-)

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het combineren van creativiteit met de commercialiteit (aka keiharde knaken verdienen)?

In principe is het geen grote uitdaging. Het kan elkaar namelijk ook versterken en bij ons zorgt het één voor het ander. Het stukje creativiteit is onze kracht bij The Social Brand. We helpen ondernemers en bedrijven verder met advies, strategieën, content creatie en support. Doordat we ondernemers verder helpen en op een creatieve manier hun verhaal online kunnen delen, verdienen wij onze knaken. #winwin

Wat doe je om uit je hoofd te komen?

  • Naar buiten, de natuur in!

  • Op de bank liggen en SATC kijken (ik heb de box en ik heb denk ik elke aflevering al 20 keer gezien)

  • Magazines en boeken met mooie vormgeving doorbladeren (I <3 de Atheneum boekhandel)

  • Online shoppen en na een uur mijn hele winkelmandje weer legen.

  • Ik hou van een bezoekje aan het Stedelijk museum in Amsterdam (moderne kunst)

  • Gezellig eten/drinken met vriendje, vrienden en familie.

Wanneer ben je het meest productief?

Als ik om 8:00 uur begin. In de middag ben ik vaak heel afwezig en niet meer geconcentreerd. Ik start ook altijd met een gevouwen A4 met een paar prioriteit-to do’s (van Tim Ferris geleerd, zijn boek: een werkweek van 4 uur vind ik heel goed!)

Werk je met systeem om je werk te managen? Zo ja hoe en wat?

We werken nu met Outlook agenda voor onze agenda, hier plannen we ook onze to do’s in. Daarnaast werken we met Keeping voor het bijhouden van onze uren. Ik zet soms ook een timer op mijn telefoon om echt bewust met tijd om te gaan.

Ook werken we met Asana voor alle projecten/klanten. Onder deze projecten kun je dan allemaal to do’s toevoegen met deadlines. Werkt heel fijn!

Een jaar geleden maakte ik altijd gebruik van de Productivity planner met de ‘Pomodoro’ techniek. Dan moet je elke 20 minuten een timer zetten en van tevoren bepalen hoe lang projecten duren. Door deze planner heb ik wel meer inzicht gekregen over bepaalde werkzaamheden en hoe lang ik daar mee bezig ben.

Wat zijn je favoriete blogs/tools of boeken?

Waar irriteer jij je aan in jouw business?

Niet veel, maar als ik me irriteer zijn het de verwachtingen van anderen. Soms geef je een vinger en pakken ze een hele hand. We zijn heel transparant en enthousiast over social media en branding, we willen veel volgers, klanten en ondernemers inspireren en we delen met alle liefde informatie en handige tips.

Sterker nog: in mijn ogen kun je nooit genoeg geven of delen.

Maar helaas proberen er soms mensen gebruik van te maken, en dat doet me soms pijn en daar kan ik me dan aan irriteren. Juist als ondernemers onder elkaar zou je elkaar verder moeten helpen en elkaar mooi werk gunnen.

Toen ik Anouk persoonlijk sprak hadden we het over onze eigen “presence” als persoonlijk bedrijf op Social Media. Hoe meer we onszelf zijn op Instagram hoe beter de business gaat. Helaas jammer dat je kennissen soms denken wat is zij nou aan het doen? Of wie denkt ze wel niet dat ze is? Die vallen niet in jouw doelgroep maar hebben wel een mening, je zakelijke kant komt niet overheen met hoe ze jou kennen als je vrij bent. Dat is soms pittig, irritant maar onvermijdelijk aan dit vak.

Waar ben je nog nieuwsgierig naar in je eigen persoonlijke ontwikkeling

Of ik zakelijke tegenslagen, niet persoonlijk zal aantrekken, dat ik het sneller kan loslaten. Ik was altijd een eenmanszaak en ik dacht altijd ik ben mijn bedrijf en andersom dus ik trok alles persoonlijk aan. Inmiddels weet ik wel beter en heb ik het bedrijf nu samen met Manon (mijn zusje) daardoor zijn persoonlijke en zakelijke mindset beter gescheiden maar ik trek veel feedback en commentaar toch nog persoonlijk aan.

Een aantal jaar geleden kon ik echt uren rondlopen met een negatief gevoel omdat iemand aangaf één kleur van de huisstijl niet mooi vond maar de andere 4 wel. Dat al je aandacht naar het negatieve wordt getrokken. Super vervelend!

What do you know now that you wish you knew then? Welk advies had je willen hebben toen jij net begon?

Stop met je bijbaan naast de start van je onderneming. 50% van mijn energie ging naar mijn bijbaan en de andere 50% naar mijn onderneming. Ik vond mijn bijbaan helemaal niet leuk, ik was ongelukkig maar had geen financiële vrijheid. Ik heb dit zeker het eerste jaar van ondernemen gedaan. Op een gegeven moment dacht ik, laat ik het gewoon proberen en zuinig aan doen. Binnen drie weken had ik twee nieuwe klanten. Waarom? Omdat ik me voor de 100% (en een beetje meer) kon focussen op mijn onderneming en mijn missie. Mijn bedrijf straalde energie uit. Ik hou van deze quote omdat het zowel toepasselijk is op ondernemen als op social media

“Where energy flows, attention goes”

Stel je zou carte blanche hebben om een nieuw bedrijf te starten. Wat zou je dan doen?

Haha precies hetzelfde ;-)!!

+

www.thesocialbrand.nl

Love,

Wil

Business & Leadership Coach in Amsterdam & Haarlem