Creative Spotlight - Marre Smit

Meet Marre! Marre is eigenaresse van @SMITCLUB, trendwatcher @trace.track  en blogger en webdesigner @marresmit. Sinds begin 2019 is ze ook cliënt bij Wil+The People en elke keer als ze mijn kantoor binnenloopt dan denk ik:

He lekker, ze is er weer. 

Marre Smit - SMITCLUB

Marre Smit - SMITCLUB

Marre is vrolijk, positief, praktisch en ondernemend. Ik weet nog goed dat Marre in ons eerste gesprek zei. "Ik weet eigenlijk niet of ik coaching wel een goede investering vind, het blijven toch uren dat je niet kan werken"? Ik stond gelijk op scherp natuurlijk, deze dame weet van wanten.

Maar er was ook een sterk verlangen. Namelijk de behoefte aan een ECHT bedrijf. Marre had jarenlang achter de schermen gewerkt als Wordpress designer. Dat was naast haar moederschap flexibel en goed te combineren. En nu was er weer ruimte voor om vooruit te kijken. 

Die kritische blik kan ik enorm waarderen maar bleek ook haar grootste valkuil. Marre maakte op dat moment al jaren Wordpress websites en wilde iets anders. Ze was met een Trendwatching opleiding begonnen en wist niet hoe ze deze verschillende disciplines in 1 bedrijf moest gooien. 

Je hoort toch altijd dat je moet kiezen? 


Maar wat moet ik dan kiezen?

Je kan niet alles tegelijk willen. Deze kritische overtuiging, dat je maar 1 𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐚𝐠 𝐳𝐢𝐣𝐧, hield Marre tegen in de speurtocht naar een nieuwe richting. We werkten samen aan haar kritische saboteur, die we liefkozend Vera noemden. Vera werd vele malen uit de tent gelokt door alle haar ideeën eerst te "protoypen". Zo werkten we aan een nieuw karakter; de speelse Marre, en die is zo ontzettend leuk en grappig is, en een echte woordkunstenaar ontdekte ik later.

Marre Smit2 - SMITCLUB - Stories Space Amsterdam

Na 3 sessies, vonden we HET DING en toen ging het hard. Marre voelde dat ze andere vrouwen mocht inspireren om wat toffer te doen met hun ideeën. 

Met behulp The Wiebes Agency was de SMITCLUB geboren. Een club van inspirerende en ondernemende vrouwen. Die toevallig ook nog allemaal hun eigen website hebben gemaakt. 

En als je het weet, dan ga je.


Van keuzestress naar online cursus in 3 maanden

Vol bewondering keek ik hoe Marre in de 2 maanden daarna een online cursus schreef, opnam, verkocht en uitrolde.

Bizar hoe hard ze ging toen ze het voelde.

En de Trendwatching? Die deed ze er gewoon even bij in een tweede bedrijf. Hoezo kiezen... ? Je kan toch meerdere bedrijven opzetten als je zo snel websites bouwt als Marre.

Wat me opviel in de cursus waren haar mooie teksten en de presentatie,  die zijn ontzettend helder, net als de vuurtoren, dat nu symbool staat voor haar missie. 

Het resultaat

SMITCLUB is een online programma vol humor en praktische begeleiding om je eigen Wordpress website te bouwen. Want Marre begrijpt dat een website niet zomaar een website is voor een zelfstandige ondernemer. Het is veel meer dan dat. Je eigen website kunnen bouwen geeft enorme vrijheid, is de basis van je financiële onafhankelijkheid en de plek waarop je je angst voor zichtbaarheid los mag laten. 

Je zelf gebouwde website is een plek waarop je echt even tof mag doen met je talenten.

Ik raad elke cliënt met makershanden aan om hun eigen website eerst zelf te bouwen, dat geeft enorm veel zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Je hoeft het heus niet helemaal alleen te doen. Marre is de vuurtoren in de technische overwhelm, en zorgt ervoor dat het je gaat lukken. Binnen 8 weken (of sneller) heb je je eigen Wordpress website  gebouwd en kun je in toekomst al je eigen salespagina’s onderhouden. Wat is er wel allemaal niet mogelijk als je dit zelf kan!

Wat vind ze er zelf van:

Nogal spannend. Dat was het om op intake te komen bij Willemien. Bloedmooie vrouw, moeder en behoorlijk business savvy. En ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik wilde. Zat ik dan met mijn goede voornemen. Ik nam werk aan wat energie zoog in plaats van gaf en dacht dat ik al mijn talenten, ideeën en dromen in éé vak moest zien te vangen. Dat heb ik nog eventjes volgehouden, totdat ik ineens wist wat ik moest doen. De gesprekken en huiswerkopdrachten, waarvan ik soms dacht “Welke kant gaat dit op?”, zorgden voor een moment van helderheid.

Inspireren

Dat is wat ik wilde doen. Anderen inspireren om wat toffer te doen met hun talenten. En dan creatieve vrouwen in het bijzonder. Want maar al te vaak zijn we bescheiden over dat wat we kunnen. Schreeuwen we dat niet zomaar van de daken. 

En dat is zo zonde.

Want waarom zou je dat niet doen? Waarom zou je anderen niet helpen met datgene waar jij goed in bent? Het hebben van een eigen website waarop je je product of dienst aanbiedt is het enige goede begin. Het sterkt je in het rondstruinen van je talenten. En als je daar nog niet zo goed in bent, kan je enthousiaste mensen in ieder geval wijzen op die gave site die je zelf hebt gemaakt. 

Watch it. Do it. Grow it. 

En zo werd SMITCLUB geboren. Een online programma met persoonlijke begeleiding, waar je in 8 weken leert om je eigen lievelingswebsite te maken. Op een toegankelijke, simpele manier. Te volgen in je eigen tempo.  En elke keer als ik een ronde van het programma start ben ik weer overweldigd door al het talent van de vrouwen die deelnemen. Talent dat klaar staat om de wereld ingestrooid te worden. 

Eerst rustig op met een eigen website, maar vaak volgen daarna de grotere stappen. Er worden banen opgezegd en ondernemingen gestart. En dat is waar ik het voor doe. Dat je vol vertrouwen tof gaat doen met je eigen talent, met een killer website op zak. 


Marre Smit3 - SMITCLUB - Stories Space Amsterdam


Actie

Wil jij nu eindelijk leren hoe je zelf een website maakt waarmee je tof kan doen? Meld je voor 30 september aan bij Watch it, Do it. Grow it en ontvang gratis 30 min sparring met Marre. En dat hoeft echt niet alleen over je website te gaan. 

Volg Marre op

https://www.instagram.com/smitclub/

https://www.instagram.com/marresmit/

Wil jij net zoals Marre een nieuwe richting inslaan met je bedrijf en heldere keuzes maken voor de toekomst? Schrijf je dan in voor de gratis masterclass van de SHINE cursus

Disclaimer: Ik heb de cursus van Marre zelf gedaan en beveel hem alleen aan omdat hij goed is. Alle mogelijke voordelen die ik via partners ontvang vergoeden de onkosten van het onderhouden van dit platform boordevol gratis waarde.