Dé creatieve manier om nieuwe klanten te werven

Hoe kun je op een creatieve manier klanten werven?


Een voordeel van creatief zijn is dat je eindeloze ideeën hebt. Onder de douche, op de fiets, tijdens het sporten kun je moeiteloos nieuwe manieren bedenken om nieuwe klanten te werven.


Meestal verloopt het denkproces in deze loop:

  1. Wow dit is echt te gek idee

  2. Laat ik alles aanschaffen om het uit te voeren (boeken, e-books, tools)

  3. Maar wacht, wie wil dit eigenlijk, kopen.

  4. Ik ben hier vast veel te laat mee….

  5. Hmmm ik weet het niet, misschien moeten ik toch iets anders verzinnen.

  6. Hè wow, maar dit is echt een veel beter idee

….. X10.000 op een dag.


Dus hierbij mijn meest waardevolle en super simpele tip voor creatieve en service gerichte ondernemers!


Praat eerst met je klant - niet 1 keer maar altijd


Het is zo verleidelijk om je als ondernemer te verstoppen achter je computertje. Eindeloze snode plannetjes smeden. Zo gaan er soms dagen voorbij dat je geen enkele klant spreekt, wel over het project zelf maar niet over wat hem of haar nu écht bezig houdt.


Herken je dit? Dan wordt het tijd voor een ECHT gesprek met je Shiny Cliënt.


Dus als je maar 1 ding doet vandaag, bedenk een creatieve manier om uit te vinden wat je bestaande en potentiële klanten echt denken, voelen en doen.

Hoe dan?

Een van mijn cliënten deed dit bijvoorbeeld door een ludieke koffie actie op te zetten op Linkedin. Een andere benaderde random mensen op Facebook en Linkedin en vroeg Instagram volgers het hemd van het lijf in Instagram stories.

En ik struin zelf ook wekelijks FB af om oneliners van mijn Shiny Cliënt te “scouten”. Ook plan ik regelmatig korte telefonische interviews en casual koffies om te gaan “luisteren”.

Ik heb nog NOOIT gehad dat iemand zei, ZO hé,  jij bent nieuwsgierig.

Iedereen vind het leuk om over zichzelf te praten. Zeker als je goede koffie aanbiedt.

En het mooiste is, dit is ook de perfecte en meest creatieve manier om nieuwe klanten te werven. Doordat je iets op maat kan maken voor de uitdaging van deze persoon is de kans een stuk groter dat jouw idee aanslaat. En doordat je al weet dat er ergens behoefte aan is, belandt je nooit in stap 4 en ga je verder naar de testfase.


Maar Wil, wat moet ik dan vragen?


Je denkt natuurlijk meteen dat je iets moet brengen en krijgt al zweethandjes bij de gedachte dat je iemand zijn/haar tijd verdoet.


Nou, je vraagt iemand alleen naar hun ervaringen met xyz, niet naar of ze iets willen kopen. Dan wordt het ook nooit een awkward sales gesprek en kun jij echt iets van waarde ontwerpen (of besluiten dat je niet de juiste persoon of behoefte te pakken hebt)


Meer weten? Klik op de link in bio en download mijn Shiny Client e-boek. Dan krijg je een link in je mail naar een handige insiders tool waarmee je je interview vragen kunt customizen.

Love,

Wil

Business & Leadership Coach in Amsterdam & Haarlem