Cart 0
 

Planning tools

 

Mijn favoriete tools en resources voor creatieve ondernemers, ik ben geen fan van veel tools gebruiken, dat leidt alleen maar af van de business, dus deel ik alleen maar tools en resources die echt waarde toevoegen. Ze hebben bijna allemaal een gratis versie om te testen.

 
 

Convertkit

Dit is echt de allerfijnste e-mail software voor creatieve ondernemers, de funnels zijn visueel, het is makkelijk te gebruiken en je kunt je doelgroep ermee segmenteren. Hiermee bouw je binnen een mum van tijd een email funnel met een freebie en een formulier. Sinds ik Convertkit gebruik ipv Mailchimp is mijn open ratio vaak meer dan 80% (ik stuur alleen een nieuwsbrief als ik echt iets te vertellen heb)

ConvertKit
 

Acuity Scheduling

Meet my online assistent! Voor Acuity was mijn agenda een bron van stress. Nu laat ik mijn clienten zelf de afspraken plannen op afgebakende slots. De reminder functie zorgt ervoor dat niets vergeten wordt. Dit is de meest volledige online kalender die er is, mijn all-time favorite!

 
Trello for Business Planning

TreLLO

Voor Trello bestond mijn bedrijf uit een wirwar van Google drive docs en mapjes. Na Trello heb ik opeens een systeem in alle chaos, alle losse flodders die me te binnen schieten voeg ik gelijk toe aan het juiste bord vanaf mijn telefoon, en elke dag staat de Trello app open in mijn browser.

Ik ben er zo’n fan van dat ik een online cursus heb gedaan om het maximale er uit te halen qua business planning. Dit is echt een aanrader, al mijn clienten zijn ook om.

 

(Dit zijn de tools en resources waar ik niet meer zonder kan, omdat ik ze zo vaak gebruik ben ik inmiddels een affiliate geworden. Dat betekent dat ik een klein percentage krijg als je je ook aanmeldt of een gratis maand, alle beetjes helpen.)

 

Boeken

 

Ik lees gemiddeld 2 of 3 boeken per week op mijn Kobo of Kindle online reader. Dit is een verzameling van mijn favoriete boeken, over productiviteit, leiderschap en marketing. Meer boeken vindt je in mijn Amazon store.

 
 

Playing Big - Tara mohr

Dit boek is geschreven door Tara Mohr, een Leiderschapscoach die vrouwen helpt om groter te denken. Tara en delen dezelfde achtergrond en coaching opleiding bij CTI (Coaches Training Institute), dus veel van haar ideeën komen overeen met de methode die ik in mijn praktijk gebruik voor coaching op leiderschapsthema’s. Echt een aanrader als supplement op mijn coaching traject.

 
 

Productivity project

Ik hou van experimenteren, daarom smul ik ook zo van YouTube filmpjes, blogs en boeken waarin mensen de bizarre adviezen - die je online kunt vinden- zelf gaan testen. Puur leedvermaak natuurlijk als iemand zijn schoenzool opeet na een week geen carbs. Of ontdekt dat hij helemaal niet leuker wordt na een maand zonder alcohol. Productiviteit is ook zo’n onderwerp waar heel veel onzin over wordt geschreven.

De 4 hour workweek is bijvoorbeeld alleen maar een marketing term om het boek aandacht te geven, de beste man Tim Ferris werkt gewoon 60 uur per week, maar lacht ondertussen wel de ballen uit zijn broek als hij naar zijn saldo kijkt. Wat ik fijn vindt aan dit boek is dat het een eerlijke weergave is van wat productiviteit is. De schrijver heeft een jaar lang álles geprobeerd van wat er geschreven wordt over productiviteit. Ook geeft hij allerlei experimenten mee die je zelf thuis kunt uitvoeren. Zodat je voor jezelf de beste manier kan vinden, of dat nu 6 of 60 uur per week is.

 

ONE MILLION FOLLOWERS

Ondanks dat ik de growth hacking movement heel vermoeiend vindt, schetst dit boek perfect wat er nodig is om exponentieel te groeien op social media. Nadat je dit hebt gelezen kun je vervolgens bepalen, wil ik dit?

Want dit is hoe alle grote influencers en merken groeien, door heel veel content te maken, te verspreiden en veel te falen en te testen. Vind je dit niet leuk, eng of heb je geen geld om werk uit te besteden dan kun je dus beter nog even wachten met je exponentiële online marketing droom en in een lokale niche werken met veel mond-op-mond reclame en persoonlijke aandacht. Wel kun je alvast wat slimmigheden uit dit boek halen zodat je op lange termijn aan een mooie database bouwt.

 
 

Marketing tools

 
 

Planoly

Een fijne Instagram tool voor ”perfect feed” lovers. Je kunt ook makkelijk je stories plannen met Planoly. Ideaal voor de visueel ingestelde ondernemer.

 
 

Neil Patel

Deze slimme en positieve online marketing gast heeft een serie tools gebouwd die je helpt om de juiste keywords en hashtags te gebruiken in je blogs en instagram captions. Ook zijn podcast is een aanrader.

 
 

Tailwind

De allerbeste planning tool voor Pinterest en nu sinds kort ook Instagram. Het geeft precies aan welke hashtags je moet gebruiken en wanneer je moet posten, handig voor als je grote hoeveelheden content wil posten in 1 keer.

 
 
Leadpages.jpg

Leadpages

Ik gebruik Leadpages voor mijn al sales pages, bijvoorbeeld voor het testen en verkopen van een online cursus, je maakt hierin heel makkelijk pagina’s zonder afleiding en gericht op een specifiek doel: verkopen en e-mail adressen verzamelen.